Večer mladých v Týništi nad Orlicí - druhý článek

25. 2. 2008 15:57
Rubrika: minulá setkání | Štítky: spolecenstvi:vmrk

V pátek 22.2. se konalo v Týništi na faře vikariátní setkání mládeže. Účastnilo se, řekla bych, tak 30 lidí. Setkání začalo mší svatou, kterou sloužil páter Stejskal z Rychnova nad Kněžnou. Hlavní myšlenkou bylo zkusit se doopravdy soustředit na modlitby a odpovědi (když při mši odpovídáme knězi), neříkat je jen ze zvyku, ale myslet je vážně, tak aby nám ostatní uvěřili. V kostele jsme si tím pádem pobyli docela dlouho, protože jsme se panu faráři pořád nezdáli být dostatečně přesvědčiví.

 Když potom mše skončila, šli jsme na faru - a tam už jsme se nepřestali smát. On totiž pohled na řadu kamarádů, kteří se v podřepu ,,kachní“ slalomovou dráhou je dost vtipný:-). Zajímavá byla taky hra ,,na mrkanou“ nebo noční bojovka, při které jsme na sebe ,,stříleli“ (jenom rukou) se slovy:,,Pif, paf, prach jsi a v prach se obrátíš!“.

Z duchovních činností mě asi nejvíc zaujaly dva příběhy o křížích. Každý z nás má svůj kříž a je to právě ten, který se pro něho hodí nejvíc. Můžeme sice závidět jiným lidem, protože máme pocit, že jejich kříž je krásně nalakovaný a lépe se nese, ale měli bychom si uvědomit, že tomu tak většinou není. Jejich kříž může být ve skutečnosti daleko těžší, než se nám zdá...

No a samozřejmě tu byla spousta jídla. Nebudu se nijak sáhodlouze rozepisovat o všech těch druzích chlebíčků (s rybí pomazánkou, sýrovou pomazánkou, česnekovou pomazánkou a s rajčaty nebo se sýrem), mísách brambůrek (paprikové a jarní cibulka), bonbónech (asi všechny příchutě) a buchtě (tvarohová s dýní). Jenom jsem chtěla říct, že jsme si všichni doopravdy pochutnali. A taky jsme zažili menší šok, protože když jídlo spatřil pan farář, prohlásil, že je přeci doba půstu a že za deset minut se všechno zase odnese. (neodneslo:-D:-D)

                                                      Lucka :)

Zobrazeno 1001×

Komentáře

barabek

No, tak já jsem se aspoň při čtení článečku nepřestávala smát.Dík

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio